Tegn på at du enten er gravid, eller er ved at udvikle en vinterdepression.

Jeg tror, at det er de færreste der kan se sig fri for ikke at blive påvirket af det kolde vejr og den grå himmel.
Nogle bliver det åbenbart mere end andre.. jeg er åbenbart en af dem.

En meget god indikator på om man har tendens til at udvikle en vinterdepression er hvordan man har det når man vågner om morgenen. Hos mig ser det sådan her ud:

vinterdep4

Samtidig begyndte jeg at blive lidt mere følelsesmæssigt ustabil, noget jeg jo heldigvis ellers OVERHOVEDET ikke har anlæg for.
Pludselig begyndte jeg at gå op i ting der slet ikke interesserede mig normalt…

vinterdep3

…og en dag jeg var i Netto var der udsolgt af spinat, og jeg vil ikke kalde min reaktion for ‘voldsom’, men den lå måske en lille smule ud over hvordan jeg ellers ville have taget nyheden…

vinterdep2
En dag gav jeg hundene nogle hundekiks, og da de 3 af dem havde fået to kiks, så var der ikke flere tilbage, hvilket vil sige, at hund #4 kun havde fået en enkelt kiks…

vinterdep

Da gik det op for mig, at der nok ligesom var et eller andet galt. Hr. Mand havde også lagt mærke til det, og gjorde alt hvad han kunne for at muntre mig op. Hvilket egentlig bare gjorde det hele værre, for jeg følte, at så blev jeg nødt til at være glad hele tiden.

Men det skulle sgu være løgn, tænkte jeg. Vinteren på landet er lang og grå nok i forvejen, jeg gider fandeme ikke slås med sådan en vinterdepression oven i. Så derfor kiggede jeg på de ting der gjorde mig ked af det, fik lagt noget struktur på mine hverdage, forsøger nu at ændre min kost og har lagt faste gåture på programmet hver dag.

Så nu krydser jeg fingre for at ændringerne virker. For jeg gider fandeme ikke være sådan en der står og tuder over spinat i Netto… eller ser Vild med Dans.

 

.

6 thoughts on “Tegn på at du enten er gravid, eller er ved at udvikle en vinterdepression.

  1. Hej Kristina.
    Jeg har lige opdaget din blog – og heldigvis for det, for jeg kan mærke, at den og jeg bliver gode venner.

    Jeg går selv og tumler med akkurat samme problem, mht. vinterdepressionen. Jeg er ellers normalt rigtig glad, som min kæreste sætter meget pris på, og elsker mig for. Derfor gør det også bare 10 gange så ondt, når man får at vide, at man skal “op med humøret” eller at det er “dejligt at komme hjem til en, der er glad” (når jeg er det). For det er fandme ikke nemt, når der ikke er overensstemmelse mellem, hvordan man ser ud i hovedet, og hvordan man har det oppe i samme.
    Tusind tak, fordi du berører og sætter ord på et ellers knap så populært emne.

    1. Åh, ja.. det der “op med humøret” er forfærdeligt. For man vil jo gerne op med humøret, der går ligesom bare en sort klap ned. Det der frustrerer min kæreste mest, tror jeg, er at han ikke føler han kan gøre noget. Han vil altid gerne gøre alt muligt for at jeg skal have det godt, så han kan ikke helt forstå at han ikke kan hjælpe. Men han er sød, og lytter og kommer med forslag. Det er jo nok også svært andet når man er den person der står og ser på at ens kæreste er ked af det.

  2. Kristina, jeg har slet ikke fået sagt hvor meget jeg elsker den her post. Den er virkelig vigtig og rigtig og rørende og sjov på samme måde. Min kat ledte en dag efter snacks et sted, hvor jeg plejer at gemme dem til ham – men der var ikke flere, og det græd jeg også lidt over. Hehe. Min kæreste er heldigvis vant til det efterhånden, og han gør også det bedste han kan og er god til at gå ture med mig. Jeg SKAL ud hver dag jeg ikke er på arbejde – og hvis jeg på nogen måde kan overskue det, skal jeg gå hjem fra arbejde så jeg også får frisk luft på de dage. Du er sej og awesome, og denne stribe er bare så fantastisk. 🙂

Comments are closed.