Sne? Nej tak!

Her til morgen så jeg at amarOrama heppede på sne.

Det gjorde jeg også da jeg boede inde i byen. Det gør jeg ikke mere.

For hvor mange fejlagtigt tror, at vinteren på landet er sådan noget hyggeligt noget, hvor man løber rundt i sneen og er glad…

sne1
Så går vinteren på landet ligesom mere ud på at have termotøj på dag og nat, og håbe på at den lokale traktor-mand gider komme forbi og rydde vejene, så man ikke er fuldstændigt afskåret fra omverden i alt for mange dage af gangen.

sne2

Så hvis I lige gider holde jeres lovprisninger og forhåbninger om det hvide lort for jer selv, så ville jeg være meget glad.

På forhånd tak.

23 thoughts on “Sne? Nej tak!

 1. Kunne ikke være mere enig! Ønsker mine barndoms vintre tilbage, hvor det allerhøjst sneede én gang – og sneen var altid væk dagen efter, til min – dengang – store ærgelse. Orker ikke flere arktiske vintre.

 2. Jeg vil give dig fuldstændig ret. Vi bor også på landet og kan være sneet inde i dagevis. Heldigvis er vi pensionister nu, men dengang man gik på arbejde var det virkelig en kilde til stress, fordi man ikke vidste når man igen kunne komme “ud”. Næh må vi bede om de grå vintre tak. Mens jeg boede i byen og arbejdede, havde jeg en kollega der havde været i Kalundborg på weekend. Der kom sne den weekend og hun ringede mandag og sagde at hun ikke kunne komme på job p.gr. af hun var sneet inde. Man tænkte jo lidt: Årh ja, hvor slemt kan det lige være. I byen lå der jo bare lidt snebunker efter snerydningen havde været i gang. I dag ved jeg hvordan hun har haft det ha ha.

  1. Åh ja! Jeg er virkelig glad for at jeg læser hjemmefra, for sneen var virkelig slem hernede sidste år. Min kæreste arbejder i København, og på normale dage har han 4 timers kørsel i alt, men da der var sne var det nogle gange helt oppe på 6-7 timer 🙁

 3. Sne er i virkeligheden kun fedt, hvis man bor i en mellemstor by. Da jeg boede i Mariager (som vel egentlig er en lille by) var sne det BEDSTE! Mine minder kan være sløret af barndoms-idyl-filteret, men der kom der altid sne i de rigtige mængder, og der skete ikke noget vildere end at vejene på landet lukkede, så min bedste veninde ikke kunne komme i skole. I København synes jeg altså ikke, at sne er særlig fedt. Hvis man ikke er typen, der er udendørs konstant, så er sneen helt grå, nedtrampet og trist når man endelig ser den. Så. Sneen må også gerne holde sig væk for min skyld.

 4. Og ØØØØØV, jeg er ikke en crazy-sej blog mere. Det reddede ellers lige min uge, dengang jeg opdagede det. Så må jeg jo lige oppe mig lidt, og blive crazy-sej igen. 🙂

  1. Haha! Jo, det er du bestemt! Det er bare min blogroll der driller lidt, i når jeg kigger i min widget står der 14 blogs på (også din!!), men det ser helt anderledes ud på selve bloggen. Jeg sad og kæmpede med det en hel time den anden dag, men så opgav jeg 🙂 Men jeg skal nok få det fikset og din blog er selvfølgelig på 🙂

   1. HURRA! Nu har du lige reddet min aften. Sagt helt uden ironi! 🙂 For et snefrit Lolland! (Der må gerne være sne én dag, så du kan hygge udenfor med hundene som på første tegning. Det ser virkelig rart ud.)

    1. Du er så sød, Tine 🙂 og ja, det er jo også meget hyggeligt en enkelt dag eller to. Sidste vinter var bare helt ekstremt lang!

   2. Uh, så jeg behøver måske heller ikke gå og græde i smug? (Du behøver ikke svare, vil gerne leve i håbet…)

    Og det der sne…. Hold nu op, hvor er det verdens mest opreklamerede måde både at fryse og blive våd på! Får helt lyst til at trashe sne i et indlæg…hmmm….

 5. Det må da gerne sne – den 23./12. kl.23.15 og stoppe igen den 24/12 kl. 06.15….Og så skal det der hvide stads bare nøjes med at falde på marker og i haver, så man ikke bliver trist over at ens have ligner l…., og så ellers holde sig væk fra gader og fortove…
  Det var bare et pip fra mig….
  /Lene

  1. Du har fuldstændig ret! Jeg skal være hos mine forældre i Skælskør på det tidspunkt, så der må det gerne sne!

 6. Sne er en pest når man bor på landet og skal håbe på, at det kommer til at sne på hverdage mellem 9-15, som er det tidspunkt kommunen rydder vejen, når vel at mærke resten af vejnettet er farbart….

  Når det begynder at sne, så er det fantasierne om at Aygo skal transformeres om til 4hjulstrækker begynder 😉

  1. Haha! Ja, en 4-hjulstrækker ville være awesome. Rydder kommunen vejene hos jer? Hos os er det de lokale landmænd der kører rundt med sådan en sneplov på deres traktor?

 7. Åh du fatter ikke alle de gange jeg har været sneet inde da jeg boede på landet hos mine forældre. Engang var det dejligt – fri fra skole og masser af kakao. Så det blev det nedeeeern – aflyste fester fordi jeg ingen vegne kunne komme og arbejde der troede det var en dårlig undskyldning når jeg sagde, at jeg vitterligt ingen vegne kunne komme.
  Er stadig ikke ubetinget fan af sne, selv om jeg er flyttet fra byen – min cykel er ikke skabt til det smat.
  Så jeg hepper også på at det venter lidt endnu!

  1. hehe – jeg tror altså også, at det ville være hyggeligt hvis det bare betød at man ikke kunne komme i skole et par dage! Så ja! Hep på en lille smule sne der forsvinder meget hurtigt!

 8. Jeg skal nok forsøge ikke at lovprise og håbe for meget på det dér sne aka hvide lort! Men er lidt i chok nu. Er vinter på landet ikke den rene og skære fryd? Har altid haft en tendens til at romantisere landlivet lidt, men var helt overbevist om, at snedækket vinteridyl kom i sin pureste form udenfor bygrænsen. Græsset er altid grønner du ved…
  Kh L

  1. Nej, det troede jeg også. Sidste år på denne tid gjorde jeg klar til min første vinter på gården og nærmest hvinede af fryd ved tanken om hele det snedækkede landskab, og det var da også meget hyggeligt da sneen kom. Hyggen varede sådan cirka 2 dage. For det første, så bor vi jo i en meget gammel ejendom hvor tag, vinduer, alt skal skiftes. Og der er ikke isoleret. Det er ikke fordi vi ikke sådan lige har tid og lyst til at gøre de ting, men vi skal bruge cirka en halv mill. for at gøre det, og med mig på SU, osv. så er det bare ikke noget der er råd til pt. Så vi endte med at skulle varme huset op (altså bare de 2 rum vi brugte på det tidspunkt) med olie og brænde for næsten 10.000 kr. pr. måned i vinteren, og selvom vi gjorde det, så var der sådan set ikke rigtigt over 18-19 grader på noget tidspunkt. Samtidig sneede det ind gennem taget, så Hr. Mand måtte op og skovle sne deroppe hver dag for at undgå vandskader, og han brugte 3-4 timer hver vej på vej på arbejde hver dag. I forvejen kører der kun et par enkelte busser forbi herude hver dag, og da sneen rigtigt kom var de fleste aflyst, så jeg kunne aldrig komme nogle steder. Bilen kørte fast, vores kloakrør frø til så man ikke kunne trække ud i toilettet i 2 måneder, al sneen gav vand i vores kælder, alt var spejlglat så det var stort set umuligt at lufte hundene (vi har jo ikke sådan noget fortorv herude på landet, så man er lidt prisgivet når først man er røget på røven og der kommer en bil). Så selvom det så meget hyggeligt ud med de lys vi havde sat op ude på gårdspladsen, og selvom gården faktisk var virkelig pæn da den var helt dækket af sne, så kunne det slet ikke opveje alle ulemperne. Vi er lidt bedre forberedte i år med ny brændeovn (den gamle var ca. 100 år gammel og varmende intet op), vi har lagt presenninger ud på hele loftet så sneen ikke kan dryppe ned igennem, vores kloak er blevet lavet, og så bruger vi kun ét værelse i vinteren, så der ikke er så meget at varme op. Forhåbentlig bliver vinteren heller ikke lige så slem i år.. vi krydser i hvert fald fingre 🙂

   1. Oh my. Jeg håber, håber virkelig ikke der kommer sne hos jer. Det lyder som den vildeste vinter I havde sidste år. På den ikke så gode, men derimod kolde, anti-Last Christmas-agtige måde!

Comments are closed.