Har fået studiekort!

For et stykke tid siden skulle jeg have lavet studiekort. Jeg blev rigtigt glad da jeg på skolens hjemmeside kunne læse, at man bare fik det lavet i sådan nogle foto-automater de havde på skolen og at det ikke var en anden der skulle stå og tage billedet af en. En automat er næsten som at tage et billede af sig selv, og det er klart at foretrække frem for at få andre til at gøre det. Fordi:

Billeder man har taget af sig selv ser sådan ud:
kort6

… og billeder andre har taget af en ser sådan her ud:
kort7

Jeg overvejede længe hvilket look jeg skulle have på billedet. Hvad var det jeg gerne ville afspejle? Ville jeg være sådan seriøs og tænksom?
kort1

…eller skulle jeg hellere satse på noget glad og og udadvendt?
kort2

…det viste sig, at alle de overvejelser var helt overflødige. Da jeg endelig fik lokaliseret automaten viste det sig nemlig at den del af den der rent faktisk skulle tage billedet sad ret højt oppe, og desuden stod automaten på en gang hvor folk gik forbi hele tiden, så det var slet ikke egnet til de former for posering jeg ellers havde i tankerne. Det skulle egentlig bare mere gå stærkt. Først stod jeg bare og lod som om at jeg undrede mig over hvad det var for en slags automat indtil gangen var tom. Og så tog jeg billedet. Mens jeg forsøgte at holde øje med om der kom nogen og så det..
kort3

..og jeg må indrømme, at resultatet ikke blev optimalt
kort8

Jeg havde egentlig tænkt mig at bruge det til at få alle mulige fede rabatter alle mulige steder. Men det er ligesom om det der billede arbejder lidt imod mig.
kort5

23 thoughts on “Har fået studiekort!

 1. Det der med billeder er bare noget af det tarveligste i hele verden! Man ligner altid den type på nr 2 billede – lige meget hvor lækker man ellers selv synes man ser ud! Vi har også sådan en helvedesmaskine på min skole – og selvom billedet blev en bitte smule bedre end det sidste jeg fik taget – valgte røvhullerne alligevel at bruge det fra mit gamle studiekort! Ja for det er jo heller ikke særlig pinligt at vise det frem når man gerne vil have de fede rabatter…

  1. Hahaha! Ind imellem tror jeg bare de med vilje vælger det billede der er dårligst. Og ‘de’ er sikkert en flok trolde der sidder i skolen kælder og ikke må komme ud fordi de gør mennesker meget forskrækkende, og så er de misundelige på alle der er pænere end dem. Det må være den mest sandsynlige forklaring!

 2. Hahahaha!!! Fuck hvor er det godt!

  På mit studiekort har jeg et festligt billede, hvor jeg er til fest og har klippet de andre af. Jeg elskede det indtil jeg opdagede, at resten af studiefolkene havde seriøse pasfotos…

  1. Ahahaha! Øv, sådan kunne jeg ikke gøre. Kortet bliver bestilt direkte igennem den der maskine. Ellers tror jeg måske at jeg havde puttet den tegnede udgave af mig selv på.

 3. Af en eller anden grund er kameraer, hvad enten det fotobokse, eller almindelige kameraer, utrolig dårlige til at tage billeder. For det kan da ikke være motivet der er noget galt med???

 4. Opdagede lige din blog i sidste uge, og hold op hvor jeg morer mig! Og så denne – genialt, fik grine- hosteanfald 😉

 5. Jeg vil så gerne skrive noget smart, men det eneste jeg tænker er “jeg dør af grin” – så det skriver jeg altså bare. Jeg dør af grin. Elsker alle versionerne af dig – også den med svedpletterne. Selv har jeg et billede fra 1.g på mit studiekort (og på mit kørekort). Jeg er nu 32 – no wonder jeg går rundt og føler mig evigt ung.

  1. hahahaha! Min kæreste (som er 40) har et billede fra da han var 18 på. Det er simpelthen så underligt at se det! Og mange tak fordi du dør af grin!! :D:D

 6. Jeg har lige i denne uge skulle tage billede til mit nye studiekort (yay for studiekort og rabatter!). Det skulle vi selv tage i et kosteskab, hvor skolen har indrettet et super fotostudie.
  Problemet er, at hvis man som mig ikke er så høj, så kan ens finger ikke nå knappen uden at man sidder halvskævt på billedet. Desuden har de valgt sådan et flot, hvidt lys, som lyser meget direkte ovenfra, så det ligner også man har de vildeste poser under øjnene. Det glæder jeg mig til folk skal se på de næste par år!

  1. Hahaha! Jeg prøvede engang en hvor det voldsomme lys kom nedefra – det giver heller ikke det heldigste resultat, skulle jeg hilse og sige!

 7. Du må godt lade være med at svare, hvis det er sådan noget over-grænsen-agtigt info, meeeen: Går du tilfældigvis på RUC? 😀 Ellers er fotoboksene alle steder åbenbart sådan!
  Gudskelov har jeg ansat-kort nu frem for studiekort – på de studiekort, vi fik, da vi startede, lignede det, at vi alle være møg-mega-skæve! Jeg skal ikke kunne sige, om det måske var tilfældet for nogle, men come on altså! 😀

  1. Hej Xenia! Nej, det er helt ok. Jeg går ikke på universitet, jeg læser HF hjemmefra gennem en skole i København 🙂 (fordi jeg er sådan en taber der aldrig gjorde det færdig efter folkeskolen fordi jeg synes det var federe at arbejde).

   …og ja, nu siger jeg ikke noget om de folk jeg kender der har gået på RUC, men der var da en portion af dem der højst sandsynligt var skæve da de fik taget deres billede 😉

 8. Tak for et godt grin! Jeg ville næsten ønske, at vi havde haft sådan en automat, sidst vi skulle have taget nye firmafotos til hjemmeside. Men i stedet kom der en rigtig levende fotograf, som også har taget rigtig mange og virkelig flotte billeder. Bare ikke mit. Efter at have stået på den anviste måde i en lettere akavet stilling er jeg endt op med morgenbollehår i den ene side, giga dobbelthage og et flækket-træsko-grin midt i det hele, til trods for at jeg både sugede maver, kinder og dobbelthager ind og forsøgte at se både seriøs og lidt-alvorlig-kun-med-et-lille-mystisk-smil-på-læben ud!

  1. Hahahaha! Jeg kan næsten se det for mig. Når andre folk prøver at tage billeder af mig, så åbner jeg øjnene virkeligt meget, fordi jeg tror, at så ser jeg frisk ud. Men det gør jeg slet ikke. Jeg ligner mere end der er på vej ud for at udrydde en mindre landsby med en økse.

 9. Åh-ha så sjovt. Var ved at gå til, da jeg kom ned til studiekortet!
  Du er simpelthen skøn<3

  1. Mange, mange, mange tak! jeg var også ved at gå til da jeg så det, sådan i virkeligheden 😀

Comments are closed.