Skal have nyt pas

Jeg skal til at have lavet et nyt pas, for selvom jeg ved, at det gamle et sted på gården, så er “et sted på gården” et meget vidt begreb.

Heldigvis er jeg ikke sådan en type der er dårlig til at få taget pasbilleder. Det er ellers noget, som mange frygter. Det gjorde jeg også engang, men sidst jeg skulle have lavet pas, der lærte jeg præcis hvad man skal gøre for at få det perfekte billede.

Det krævede dog en del arbejde fra min side, inden jeg fik taget det perfekte billede. Først gik jeg bare hen i sådan en fotoautomat. Det gik faktisk ok, hvis jeg selv skal sige det …
pas 2.. men damen henne på Borgerservice havde en helt anden mening. Hun sagde nemlig, at begge øjne skulle være åbne. Det var åbenbart ikke kun nok, at det ene øje var åbent. Selv havde jeg tænkt, at det da ellers virkede som en fin idé, for hvis man så var en terrorist, så kunne de kende en, også selvom man gik gennem paskontrollen med lukkede øjne for at prøve at snyde.
Det gik ikke, sagde Borgerservice-damen, så jeg gik tilbage til fotoautomaten, og efter et par gange lykkedes det mig at have begge øjne åbne når blitzen kom.
pas 1“De er altså slet ikke helt åbne!”, sagde damen på Borgerservice, da jeg kom tilbage til billedet. Det var næsten som om hun var lidt træt af mig, og det kan jeg ikke lide hvis folk er. Jeg vil jo virkelig gerne leve op til hendes krav til billedet, men problemet er bare, at når der er nogen eller noget der peger en blitz lige ind i hovedet på mig, så ruller mine øjne nærmest tilbage i hovedet, mens de prøver at lukke sig.

Men jeg var godt klar over, at der kun var en der kunne gøre det godt, så Borgerservice-damen ikke var træt af mig mere. Det var mig selv. Jeg måtte kæmpe mod alle mine reflekser, tænkte jeg, mens jeg gik ind i en fotoforretning, for jeg stolede ikke længere på den dumme fotoautomat der virkede som om at dens eneste mål i livet var at forhindre mig i at få et nyt pas.

Jeg forklarede fotomanden om problematikken, og han lovede mig, at han ikke ville stoppe før vi havde et billede med helt åbne øjne. Det var jeg glad for. Han virkede slet ikke så træt af mig, som hende damen henne i Borgerservice.

Og sikke en succes, det blev. Fotomandens hårde arbejde og konstante “SMIIIIIIIIL” og den anden variation, “SMIIIIIIIL MED ÅBNE ØJE” worked like a charm …
pas 3
… og jeg skyndte mig hen til Borgerservice, hvor jeg stolt viste billedet til Borgerservice-damen. Hendes blik var ikke til at tage fejl af! Hvor blev hun glad!! Hun kunne slet ikke skjule det! Og hvis jeg ikke tager fejl, så er jeg sikker på, at jeg så et lille glimt af stolthed i hendes øjne …
pas 6

Så derfor er jeg slet ikke bange for at skal have lavet et nyt pas. Jeg glæder mig rigtigt meget til at se, om jeg kan gøre Borgerservice-damen lige så glad og stolt af mig denne gang. Jeg er sikker på, at det nok skal lykkedes.

 

16 thoughts on “Skal have nyt pas

 1. Hahaha. Det er jo fandme en kamp uden lige!
  Sidst jeg skulle have lavet nyt pas, troppede jeg op med det billede, jeg havde fået lavet dengang jeg fik kørekort. Borgerservice-damen stak billedet helt op i ansigtet på sig selv og studerede det nøje. Jeg blev en anelse nervøs (selvom jeg også havde fået det taget i en rigtig fotobutik og derfor vidste, at billedet var helt i orden). Efter 30 sekunders surt og stirrende blik, sagde Borgerservice-damen meget irriteret: “Hvad i alverden er det, der er på billedet, lige dér?”. Jeg kiggede efter og måtte fortælle hende, at det såmænd bare var min skulder. Hun så en anelse skuffet ud og sagde “Okaaay, det er så i orden” og gudskelov godkendte hun mit billede.

  1. Nå, hun var ikke vandt til at se folk med skuldre ?, ja ja, der er nok meget de ikke er vant til at se, eller, vil se. Eller også har de bare set så meget, at de ikke gider se noget længere, og når de endelig gør det, bliver det opfattet som noget dybt mærkeligt ;-):-D

  2. Hahahaha … ja, det er faktisk lidt som om de nyder det lidt for meget, det der med at afvise billeder!

 2. Vi var lige netop igår afsted for at få bestilt fem (F-E-M) pas. Det var en fest! Startede hos fotodamen, og alle børnene strøj lige igennem (de er jo absurd fotogene), manden klarede sig også fint – og hvem måtte så have taget det om to gange?
  Først havde jeg lukkede øjne, og så var lidt af tænderne synlige…
  Hen i Borgerservice og fedte rundt med fem ansøgninger (heldigvis udfyldt hjemmefra), fem dåbsattester, et gammelt pas og fem sæt pasfotos i dertil hørende små foldere, måle højde på tre børn (6, 3 og 2 år), afgive fingeraftryk og underskrift
  Endelig må man ikke glemme den herlige del med betalingen – oj, der skal købes meget chokolade i Bordershoppen for at hente de penge ind igen, og billederne var heller ikke ligefrem gratis.
  Godt der er 5-10 til det bliver nødvendigt igen…

  1. OMG. For helvede da. Sikke en omgang! Mit råd er, bare shop amok i Bordershoppen, det gør jeg stadig for at betale af på det pas jeg fik lavet der for 6-7 år siden 😀

 3. Synes sku også at mit pasbillede ligner ‘en eller anden psykopatisk massemorder, man kan “næsten” ikke se, at det er et billede der er klippet ud af et almindeligt foto fra en overrislet begivenhed ;-):-D

 4. Jeg grinte, da jeg så mit endelige pas – et “fint” pasfoto godkendt i første forsøg i den der borgerserviceboks, men jeg ser decideret ond ud på billedet. Jeg skuler, som om at jeg har lumske planer, så hvis jeg mangler at få smilet frem en dag, hiver jeg bare mit pas frem;-)

  1. Hahaha! Åhm altså. Jeg synes mest, at jeg ligner en meget koncentreret nazist (hvorfor lige nazist, ved jeg ikke), på det der pasbillede jeg har skrevet om. Måske er det i virkeligheden med vilje, at jeg har fået smidt det væk.

 5. 🙂 det er klasse det der….
  Jeg har også lige fået lavet nyt pas – mit billede var så skræmmende dårligt (jeg ligner en der er flygtet fra en psykiatrisk afdeling) at damen i borgerservice foreslog, om vi ikke lige skulle tage nogle nye “ikke at der er noget teknisk galt med de billeder du har taget – men de ligner bare ikke så godt” og “du skal jo se på det i 10 år”- og det kommer altså fra en som dagligt ser 100-vis af dårlige pasfoto!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *