Besparelsen ved selv at dyrke kartofler

Jeg er sådan ret nærig med mange ting. Og fordi vi jo har al plads i verden, så tænkte jeg, at vi kunne være selvforsynende med en masse ting, og da vi fik en masse gratis kartofler til at putte i jorden, så gav det jo sig selv at det skulle vi gøre, og når vi høstede dem, så skulle vi gemme dem i en fin kasse, så skulle der være kartofler til hele vinteren! Ja, nærmest helt til der kom kartofler igen til næste sommer!

Så vi fræsede jord en hel dag. Og plantede kartoflerne. Og vandede dem. Og ordnede i kartoffelhaven og holdte ukrudt væk. Og købte en fin flamingokasse til 60 kroner til at opbevare dem i, så de kunne holde sig fine hele vinteren. Og købte gødning. Og snakkede om hvor meget vi nu ville spare, vi kunne jo nærmest bare leve af kartofler indtil næste sommer. Så slap vi for at bruge penge på mad, så kunne vi i stedet købe rare ting som et gulvtæppe og lofter, så vi kunne holde varmen til vinter. Uh, alene tanken om alle de penge vi sparede gjorde mig helt glad.

Den anden dag høstede vi så frugterne af alt arbejdet. Jeg havde holdt regnskab på udgifterne til kartoflerne, så jeg kunne se hvor mange penge vi havde sparet, i forhold til hvis vi havde købt kartofler i Netto. Og jeg glædede mig til at læse resultatet …
3 254Siden da har jeg fået et lidt anstrengt forhold til det der med at være selvforsynende ..

6 thoughts on “Besparelsen ved selv at dyrke kartofler

 1. Ha ha min mand ville også have et kartoffelstykke. Fint med mig som jeg sagde, du skal bare selv grave, sætte, hyppe og luge kartoflerne. Efter 4 år venter jeg stadig på hjemmedyrkede kartofler 😉

 2. He he. Ja for de fleste at det nok mere en livstil end en fortjeneste 😉
  Meeeen du har sparet verden for forureningen ved at dine kartofler skal køres til forretningen og hjem til dig (medmindre du cykler 😉 ). Måske ikke meget, men tanken er rar. Desuden ved du hvordan dine kartofler er dyrket, og de er formentlig ikke fulde af gift. Du har sikkert også bidraget til at øge biodiversiteten i din have 🙂
  Og kartoflerne smager sikkert bedre, nu du selv har dyrket dem 😉
  En anden gang kan du undgå at købe gødning, men bruge brændnældevand eller få noget hønsemøg eller andet fra en nabo …. eller begynde at kompostere selv…
  Nej nu skal jeg nok stoppe 🙂 😉 He, he

 3. Det der med kartofler det er ikke lige mig, der kommer altid noget svamp og de bliver brune. I år lykkedes det faktisk at høste til 4(!!!) aftenmader før svampens indtog. Til gengæld kan jeg varmt anbefale agurker. God fortjeneste i forhold til netto, smager bedre og dræbersnegle ignorerer agurkeplanter :)))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *