… et af livets store spørgsmål er

.. når man nu faktisk har skrevet hele sin bog færdig og kun mangler at lave ca. 20 tegninger, hvorfor er det så de 20 tegninger der tager allerlængst tid i hele verden at få lavet?

spørgsmålJeg mener det. Der sker hele tiden et eller andet. Enten så får tegnebrættet et flip og vil kun tegne firkanter, eller også så sidder jeg og stirrer i 6 timer ind i min skærm uden at få tegnet en skid. I går morges regnede jeg ud, at hvis jeg kun tegnede i 3 dage, så kunne jeg være færdig. Som I helt færdig. Og så gik jeg ind og lagde mig på sofaen hvor jeg faldt i søvn og sov indtil kl. 9 her til morgen. Hvad fanden er det? Er det præstationsangst for at slippe noget fri som man har gået og haft for sig selv i 10-11 måneder? Er det fordi at det hele pludselig bliver helt enormt virkeligt? Jeg ved det ikke. Er der nogle af jer der har prøvet noget lignende? Og hvad gjorde I?

6 thoughts on “… et af livets store spørgsmål er

 1. Yup. Har prøvet det mange gange desværre. Om det er frygt for fremtiden eller dovenskab fordi “man jo er stort set færdig” i mit tilfælde ved jeg ikke.

  Normalt giver jeg mig selv en deadline ved at gøre et eller andet, så produktet SKAL være færdigt en bestemt dag – f.eks. nævner en kort deadline til kunden eller laver faste aftaler med dem jeg arbejder med – at den og den dato er det færdigt, så vi kan komme videre med markedsføring etc.
  At være forpligtet overfor andre er det absolut eneste der få sparket min røv i gear, når jeg har det som dig, og det virker virkelig.

  Held og lykke med at komme igang 🙂 Hvad med at få din mand til at gemme alle chokoladeskildpadder væk og så får du et bestemt antal skildpadder hver gang du har færdiggjort en tegning til bogen?^^ (Hvis han tør)

  Med Venlige Hilsner

  Christina S. Johansen

  1. Haha! Måske er det ikke en helt dårlig idé det der med en slags belønning. Af en eller anden grund er min appetit dog også helt forsvundet for tiden (det er nok bare nærmere på grund af nervøsitet over pludselig at skulle ud og optræde for første gang), men jeg tænker at hvis jeg nu siger til mig selv, at jeg må hente en ny kop kaffe når jeg har lavet to tegninger eller sådan noget. Man kan jo måske også indføre en form for afstraffelse ved at sige, at hvis man ikke laver en tegning, så skal man gå ud og hive ukrudt op i to timer. Eller vaske op.
   Ja, jeg tror at det værste er, at lige med bogen her, så har jeg kun min egen samvittighed at stå til ansvar overfor. I rigtig lang tid var det fordi jeg havde skidetravlt med skole og andre tegnejobs, men det er sådan nogenlunde under kontrol nu, så nu er det kun mig selv jeg skal stå til ansvar overfor mht. deadline.

  1. Ja, det er nok det. Måske er det bare præstationsangst der manifesterer sig som enormt træthed. Det er det der med lige at finde viljen og energien til det sidste skub, ikke. Jeg prøver virkelig.

 2. Da jeg skrev bachelor opgave, brugte jeg lang tid på at sidde og sludre telefon med min ligeledes ikke særlig effektivt skrivende veninde. Til sidst fandt vi på at skrive om kap, og skulle så ringes ved hver time og sammenligne anslag… Det virkede! 🙂

 3. kender det med ALT skriftligt, der er mere end 2 sider. Og håndarbejde. Skrev 4 kladder til en kronik, og lod alligevel en journalist vælge manchet og overskrift. Skulle bare have det fææærdigt.

  Min kæreste og jeg har tit snakket om det med at give op når man er 80-90% færdig. Faktisk fandt man ud af med nogle forsøg med unge og sport at det også var sådan. Hvis man satte et mål på 5 km, kunne de løbe 4. Hvis man så satte et højere mål, kunne de løbe 5. Lidt groft sagt, for kan ikke huske det præcist.

  Det samme gælder også for mig med opvask. Uanset om den er stor eller lille, så GIDER jeg ikke mere, når der er 4-5 ting tilbage. Wtf hjerne.

  I øvrigt en genial ide Marie Olsen har skrevet. Den vil jeg huske hvis jeg en dag skal skrive opgave igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *