Jeg giver op …

Fordi strømmen af mails om uberettiget brug af mine tegninger bliver mere og mere voldsom, så prøvede jeg i dag at Google en af de tegninger der oftest har været anvendt til alt muligt andet end det den er beregnet til, og det gav mig lidt af et chok. Resten af dagen er gået med at skrive erstatningskrav da den optrådte i kommerciel sammenhæng 6 (!!!!!) gange. Og ved I hvad? Jeg gider ikke finde mig i det mere. Jeg gider ikke høre på undskyldninger mere om at I bare er et lille firma. Tough luck, det er jeg også. Og jeres ulovlige brug af mine tegninger gør det sværere for mit lille firma at overleve.

Bare den ene pågældende tegning var også at finde på 11 private blogs, uden nogle former for kreditering til Live fra Lolland. Det holder altså ikke 🙁

Jeg bliver nødt til at skal have ryddet op. Du må aldrig bruge mine tegninger i en sammenhæng hvor jeg ikke er angivet som ejer af tegningen. Uanset om du sælger eller ikke sælger noget. Det gælder også for helt private blogs med 10 læsere om måneden.

Det er heller aldrig ok at sakse ting fra mine indlæg og sætte dem sammen på din blog! Der er en tanke bag indlæggene og den måde de hænger sammen på!

Selvom du linker til mig, så må tegningerne ALDRIG anvendes på en side som på nogen måde kan være en side du bruger til at promovere din virksomhed, produkter, en webshop eller noget som helst på nogen måde kan tjene penge på. Jeg er ikke en gratis ting du kan bruge som reklame, og bliver det heller aldrig.

Så nu giver jeg op. Jeg kan ikke være flinke-Kristina mere overfor nogen der bruger mine tegninger på private blogs uden at linke til mig, og i særdeleshed de steder hvor mine tegninger er sakset all over the place, nogle former for virksomheder, uanset størrelse og omsætning. For jeg er nødt til at sætte mig og min egen virksomhed først. Jeg kan ikke have at mine tegninger blivet helt usælgelige fordi de ligger overalt på nettet og ingen har betalt mig for dem. Så går min virksomhed nedenom og hjem. Og I er sikkert nogle vildt søde mennesker ellers, men det kommer jeg aldrig til at vægte højere end min egen virksomheds overlevelse. Det har jeg simpelthen arbejdet for hårdt for det til.

11 thoughts on “Jeg giver op …

 1. Selv om det er nederen, så synes jeg du skal sætte vandmærke på dine tegninger. Det er super ærgerligt at det skal komme så vidt, men jeg tror helt ærligt at dine læsere kan se igennem fingre med det. Jeg kan i hvert fald! Og jeg forstår dine frustrationer!

 2. Sådan Kristina! Det skal du på ingen måde finde dig i. Jeg blev helt bekymret for, om overskriften betød, at du ikke ville flere striber. Du går bare i flæsket på dem

 3. Sakimichan (en fantastisk tegner, som også bliver kopieret -hele tiden-) skriver sin signatur ind i selve tegningerne, så det ikke kan croppes væk så nemt. Måske kunne du gøre det samme – f.eks. ved at skrive dit navn med småt på indersiden af damens kjole? `Du er FULDT berettiget til at gå efter dem og jeg håber fandme du vinder hver sag, så du får erstatningskrav. Selvom de tager tegningerne ned er skaden jo sket, så de har bare at hoste op. Held og lykke med det hele 🙂

 4. Forstår dig så godt! Jeg skal også leve af min ophavsret og er ofte blevet chokeret(!) over, hvor ligeglade(?) folk er med, at de hugger mine ting og andres ting.

  Selvom alle – også små virksomheder – bør kende reglerne, så ville jeg dog nok have en tendens til at lade dem slippe én gang, hvis de virker oprigtigt uoplyste. På den anden side er det et reelt problemet. Og det er bare ikke dit problem, at de troede de gerne bare måtte tage varene i din forretning!

  1. Ja, det var egentlig også min oprindelige holdning. Men så blev jeg gjort opmærksom på, at hvis man ikke søger godtgørelse første gang en virksomhed gør noget forkert, så kan man faktisk risikere at hvis de gør det igen, så vil retten sige, at når man ikke søgte første gang, så er man heller ikke berettiget til noget anden gang. Så jeg er begyndt at gøre det hver evig eneste gang. Jeg tør simpelthen ikke andet :/

 5. Hej Kristina

  Det er virkelig ærgerligt, for dine tegninger får mig til at falde om af grin! Måske kunne du indtegne en signatur ind i pigens røde kjole, sådan så de ikke kan klippes væk – dermed kan de tegninger ikke misbruges uden at de linker til dig. Måske et lidt større arbejde, men så kører din lille virksomhed stadig jo. Bare en tanke herfra.

  xoxo Koline

  1. Jeg har faktisk siddet og nørklet med flere forskellige løsninger. Men endte glemte jeg det halvdelen af tiden, eller også blev det supergrimt. Jeg tror jeg ender med at skrive noget ud i sidebaren, men gider bare heller ikke at det første folk ser er sådan et surt opstød. Så jeg er stadig i tænkeboks :/

 6. Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan folk kan få den idé at det er ok at bruge andres arbejde på den måde. Godt at du gør noget ved det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *