01828 - Banner_708 x 290_1 side_Kampagne_Screening for livmoderhalskraft_(mpk)

De sidste 3 måneder har jeg arbejdet sammen med Region Sjælland på en kampagne der skal få flere kvinder til at tage imod invitationerne til at gå til screening for livmoderhalskræft.
Kampagnen er helt lyserød og striberne i kampagnen handler mest om de undskyldninger man har for ikke at tage imod tilbuddet, for let’s face it, det er de færreste der nyder at ligge med hele numsen og al sin appelsinhud lige op i hovedet på en læge, men baggrunden for kampagnen er meget mere alvorlig, da rigtigt mange kvinder ikke benytter sig af tilbuddet om screening. Specielt kvinder der bor i Lolland og Guldborgsund kommune benytter sig ikke af tilbuddet, selvom regelmæssig screening nedsætter risikoen for livmoderhalskræft med 80%, og det er det kampagnen skal gøre noget ved.

De første gange jeg fik invitationen kom jeg også til at glemme den et eller andet sted, og kom aldrig af sted. Men for ca. halvandet år siden skete der noget som fik mig til at ændre mening, for jeg fik nogle underlige symptomer, og da jeg så endelig gik til lægen og fik foretaget undersøgelsen kunne jeg så gå rundt i 4 uger og være skide nervøs. For så at gøre sagen endnu værre, så duede den første prøve ikke, og jeg skulle have taget en ny og vente flere uger igen. Dér ønskede jeg godt nok, at jeg havde taget imod tilbuddet da jeg havde fået det nogle måneder forinden.
Jeg slap med skrækken, men fremover kommer jeg helt sikkert til at tage imod tilbuddet hver eneste gang, og derfor var jeg også helt vildt glad for at blive tilbudt at lave illustrationer til kampagnen, for jeg synes det er en vigtig sag. Og hvis du endnu ikke har taget imod tilbuddet om screening, så gør det. For det er  vigtigt. Du kan læse mere om tilbuddet lige her.

Kampagnen kører året ud på Facebook, hvor der kommer til at poppe nye striber op med jævne mellemrum på Region Sjællands Facebookside. Samtidig kan du møde (den anden) lyserøde dame på sygehuse, biblioteker, hos læger, i sportsforeninger, hos Kræftens Bekæmpelse og rundt omkring ved de mange forskellige Stafet for Livet arrangementer. Hun kommer til at findes på postkort, plakater og muleposer for at minde om tilbuddet.

3 thoughts on “

 1. Undskyld! :-S
  Nu er jeg vist en af de irriterende læsere, der påpeger noget, der for mange er ligegyldigt – men det er bestemt ikke i nogen ond mening, at jeg gør det!
  Jeg bliver bare lidt ked af det, når jeg ser, at Dansk Sprognævns anbefalinger ikke følges, og så kan jeg ikke lade være med at sige noget…
  Ifølge Dansk Sprognævn bør der nemlig være et mellemrum mellem tal og procenttegn (80 %) – se her: http://sproget.dk/raad-og-regler/artikler-mv/svarbase/SV00000086/?exact_terms=procenttegn&inexact_terms= (ja, jeg har set, at det ikke er en regel, men “kun” en anbefaling).

  Måske er du ikke herre over teksten, men kun tegningen, men nu gør jeg lige opmærksom på det alligevel – så kan det være, at du kan nå at bringe det videre, og at teksten kan nå at blive rettet, inden den bliver trykt på postkort, plakater og muleposer 🙂

  Udover min lille bøn: Tak for dine gode tegninger og din fine blog! 🙂

  Venlig hilsen
  Janne (grammatikelsker)

 2. Super god kampagne! Jeg var ikke i tvivl om at det var et tilbud, jeg skulle tage imod. At ligge med bar røv overfor min læge vs. at få kræft – den er ikke svær. Det viste sig også at jeg har en high risk HPV virus og lette celleforandringer, som nu bliver holdt øje med. Det er så vigtigt at blive tjekket!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *