Ugen der gik #4

img_2943
(Havde ikke lige opdaget, at lidt af pynten havde været i karambolage med en hundehvalp, men ellers var det altså et virkelig fint juletræ)

For at være ærlig, så har jeg simpelthen haft så travlt i denne uge, og nåede ikke engang alt det jeg havde sat mig for at jeg skulle nå, så hyggelige dagbogsskrivning hver aften røg ligesom ud af vinduet, så her kommer i stedet en lille slags opsummering over det vigtigste i denne uge – julen!

Jeg nåede aldrig rigtig at komme i julestemning – den var der sådan i glimt og faktisk i særdeleshed lillejuleaften hvor jeg endelig gav op på at nå alt og i stedet koncentrerede mig om at pakke gaver ind og høre julemusik (meget stille, resten af huset sov). Brændet i brændeovnen knitrede på den helt rigtige måde, jeg gik og småsnackede virkelig god chokolade (okay, det er jo løgn, vi ved jo alle sammen godt at jeg ikke er en der ‘småsnacker’, jeg kørte det ene stykke ned efter det andet som om nogle havde sagt at jeg aldrig ville få slik igen hvis jeg holdt 2 sekunders pause).

Juleaftensmorgen(dag?) ringede vækkeuret kl. 7.30 og jeg selv og en noget halvsløj Hr. Mand lå i sengen og drak morgenkaffe, sov små lure og snakkede indtil kl. 09 hvor jeg endelig kom ud af sengen og i bad, fik pakket bil og sat kursen mod mine forældre i Skælskør. For første gang skulle vi ikke holde jul hos dem, men hos min papsøster i Korsør, i deres lille, beskedne villa (på 350 m2 – jeg har været der flere gange nu, har stadig ikke set hele huset og er også ret sikker på at jeg ville fare vild hvis jeg prøvede), så der satte vi kursen mod efter jeg havde ryddet både dåsen med småkager og dåsen med havregrynskugler hjemme hos mine forældre.
Hele familien var samlet i år, og opgaverne var fint fordelt, én havde lavet flæskestegen, én havde stegt ænderne, én havde lavet agurkesalaten, osv.
img_2927

I år var alle børnene med (altså, 3 stk.) og de år er julen naturligvis lidt mere på deres præmisser, hvilket er mega hyggeligt. Vi spiste og spiste og der manglede virkelig intet. Der var steg og steg og mere steg og sovs og hvide, brune og franske kartofler, agurkesalat, rødkål, osv. Der mangelde intet, og vi gik alle virkelig mætte fra bordet.
Der blev ikke rigtigt danset om juletræet, andet end ungerne der brugte en del af aftenen på at fimse rundt om træet og synge den der lettere alternative version af Sankta Lucia (den med en tier, en bajer og skudt med pebernød). De sang den til gengæld virkelig, virkelig mange gange, så mange gange at den kørte rundt i hovedet på hele køreturen hjem i dag. Vi åbnede pakker ved en 20-tiden, vi har sådan en ordning hvor de voksne trækker ét navn i begyndelsen af december som man skal give en gave. Gaven må max koste 150 kr., hvilket gør at alle får en gave, men ingen bliver ruineret. Det kan selvfølgelig godt være svært at finde på noget indenfor et ret stramt budget, men der går også lidt sport i det,og de fleste får gaver som de bliver glade for og kan bruge. Jeg fik f.eks. nogle ret fine penne af min papsøsters mand som havde været så heldig at trække mit navn. Men hvor vi har lidt grænser og fast budget når det kommer til de voksne, så er der til gengæld frit slag når det kommer til at give ungerne gaver, hvilket også er ret fedt …

fullsizerender

For mit og mine forældres vedkommende sluttede aftenen forholdsvis tidligt, allerede kl. 23 var vi alle 3 så trætte og satte kursen mod Skælskør hvor vi plantede os i sofaen i nattøj foran brændeovnen og fik sludret lidt inden vi smuttede i seng. Her til morgen fik vi hygget lidt mere, jeg fandt 18 havregrynskugler som jeg inhalerede til morgenmad (som regel spiser jeg havregrød til morgenmad, så det var vel i virkeligheden bare en ny variant), inden jeg smuttede ud på et par timers køretur inden jeg landede på gården først på eftermiddagen, hvor Hr. Mand og hundene var trætte efter en lang strandtur. Vi spiste kage og ostemadder, tog en lur og nu ligger jeg i sengen og skriver, mens jeg ser den første Sex & The City film og drikker kaffe. Det kan godt være at julestemningen har haltet lidt i år, men efter-juls-stemningen er i hvert fald helt i top og jeg ser frem til en uges ferie med min 6 yndlingsvæsner.

One thought on “Ugen der gik #4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *