Galdesten

Hvordan man forstiller sig det er at have galdesten:

Hvordan det i virkeligheden er når man har galdesten og anfaldene varer 10-12 timer, man ikke har sovet i flere dage og er blevet indlagt …

Jeg synes selv, at jeg tager det utroligt pænt.

11 thoughts on “Galdesten

 1. Årh jeg kender følelsen! Jeg fik selv fjernet min galdeblære for et år siden efter en del ture på
  sygehuset. En læge mente, at jeg ville opereres bare for at blive opereret (? Ja jeg forstår stadig ikke hendes tankegang). Jeg lignede ca det sidste billede efter den udmelding.

  1. Ej, hvor sindssygt! Det er virkelig den værste smerte jeg nogensinde har prøvet. Indtil videre har egen læge, vagtlæge, offentligt hospital og privathospital skældt ud på hinanden – via mig (som om jeg aner en skid) – over hvad de andre manglede at gøre. Jeg er blevet henvist til privathospital fordi der var for lang ventetid på hos det offentlige. Nu har jeg den (forhåbentlige) sidste undersøgelse i København på torsdag, hvis den siger at der ikke er betændelse burde jeg kunne blive opereret en uges tid efter. Jeg glæder mig nærmeste til at blive opereret!

   1. Det blev lige et lidt sent svar tilbage fra mig

    Det er den vildeste smerte, min mor beskrev mig som en der lignede en i fødsel når det stod på. Jeg lå bare og vred mig på gulvet imens det varede.

    Det er helt sygt med det sygehusvæsen, jeg hoppede også mellem flere sygehuse og endte til sidst på Kolding sygehus. Her havde jeg heldigvis den sødeste læge, der på det kraftigste anbefalede mig at blive opereret. Jeg var kun 20 og anfaldene bliver åbenbart bare værre og hyppigere med alderen, og især hvis man en dag bliver gravid. Han tog sig også tid til at finde modeller af galdeblære og lever, og vise mig hvad de fjernede osv.

    Held og lykke med operationen! Min var helt ukompliceret, jeg mødte ind kl. 8 og ca. Kl 15 måtte jeg gå igen. Det har været helt fantastisk ikke at gå og bekymre sig om anfald mere.

 2. Den tur har jeg også været igennem. Det tog et par ture med gråd hos overlægen før de gik med til oprationen, og det sidste de sagde til mig før jeg blev bedøvet var “jeg mener altså stadig ikke det her kommer til at virke”… men vupti, det gjorde det, og 2 år med enorm smerte var med et slut.
  Håber du kommer dig hurtigt!

  1. Hold nu op! 2 år! Jeg har haft det halvanden måned og er ved at gå til fordi jeg skal vente et par uger mere på operation :/ hvordan kunne du dog holde det ud?

 3. Uha! Min galdeblære blev fjernet for en del år siden. Sikken en lettelse det var, for anfaldene inden var sindssygt smertefulde! Så jeg håber, du snart opereres, for de smerter er uudholdelige. Jeg måtte på akutmodtagelsen under et anfald og fik anvist en stol! Jeg sagde at jeg ville lægge mig på gulvet hvis jeg ikke fik anvist en briks at ligge på! Så jeg fik en briks. Lægen jeg kom ind til var parat med en smertestillende sprøjte, men lagde den væk!! Måske er det ikke galdesten, sagde hun!! Jeg var rasende! Heldigvis blev jeg snart efter opereret. Det håber jeg også du gør!!

  1. ÅÅÅh nej! Man er slet ikke i humør til sådan noget under sådan et anfald!! Der var også en sygeplejerske i akutmodtagelsen som jeg var på, der sagde at det nok ikke var galdesten ud fra hvad jeg (meget usammenhængende, var midt i et anfald der havde varet 12 timer) havde forklaret og gav mig noget mod mavesyre. Jeg vrissede vist noget med at både min egen læge og vagtlægen havde sagt galdesten, men i dag har jeg det lidt skidt med at jeg fik snerret sådan :/

 4. Av din stakkel, galdestensanfald gør virkeligt nas.
  Min mor havde det og måtte få fjernet galdeblæren.
  Læger i dag er ikke altid nemme, man undres deres tankegang og de burde selv rammes.
  Rigtig god bedring til dig.

  1. Åh. jeg føler med din mor! Men hold nu fast hvor jeg dog også glæder mig til at få fjernet min!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *