Hvad er interessant i Taj Mahal?

Taj Mahal er en enorm moske beliggende i Indien. Dette tempel er et af verdens vidundere. Det blev bygget til ære for en af ​​de afdøde hustruer fra sultanen. Det er også bemærkelsesværdigt, at Taj Mahal kombinerer den unikke arkitektur fra forskellige folkeslag i øst. Byggeprojektet blev udviklet af de største arkitekter i Indien. Væggene er lavet af marmor og besat med ædelsten. Marmor skifter farve afhængigt af tidspunktet på dagen.
Konstruktion og arkitektur.
Cirka 25 tusind arbejdere fra alle hjørner i øst var involveret i opførelsen af ​​Taj Mahal. Materiale til konstruktion blev bragt fra alle dele af landet. Nogle af materialerne blev importeret fra andre lande på grund af deres fravær i landet. Kæmpe tyre blev brugt til transport. Først og fremmest blev der opført grave til sultanen og hans kone. Cirka 15 år blev brugt på opførelsen af ​​disse to grave. Efter opførelsen af ​​selve templet begyndte. Foruden almindelige arbejdere tog malere og billedhuggere, der var ansvarlige for interiørdesign og landskabspleje, en aktiv del. Udenfor blev der bygget en enorm marmorpool, som kan afspejle selve katedralen fra alle retninger. Selve mausoleumet er strøet med forskellige symboler og hieroglyfer med en skjult betydning.
Værdien af ​​bygningen.
I øjeblikket begynder der at dannes revner på templets vægge, hvilket kan have negativ indflydelse på bygningens integritet. På grund af den dårlige økologi i Indien begynder Taj Mahals vægge at miste deres hvide farve og bliver gule. I forsøg på at stoppe dette blev nogle af de mest beskidte virksomheder lukket, og parkområdet udvides aktivt. På grund af konstant gulning af væggene rengør arbejderne dem med hvid ler. Der er også en særlig ren zone, inden for hvilken alle virksomheder, der opererer på snavset brændstof, som kul, er forbudt. Hvis virksomheden ikke overgår disse parametre, skal den skifte til naturligt brændstof eller overføre det uden for dette zons område. Taj Mahal er det mest berømte sted i Indien. På grund af turisme, der forekommer dagligt, modtager statskassen ikke et lille beløb. Den største fortjeneste kommer fra udlandet, men indbyggerne i Indien er selv glade for at besøge dette sted. Det viser sig at komme til konstruktionen enten uafhængigt eller med elektrisk transport - almindelige biler er forbudt i den rene zone.
Det største problem med Taj Mahal er økologi. Konstante emissioner af skadelige stoffer, frigivelse af affald på de forkerte steder og meget mere negativt påvirker dette vidunder i verden. Даркнет Анион Сайты список