…om LCHF-fiaskoen

 

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg har et utroligt nært forhold til Quality Street. Nogle vil endda mene, at det grænser til noget der ikke er sundt.
lchf1

Samtidig er jeg også utroligt glad for at spise ostemadder, putte fløde i min kaffe og bare sådan general usund living. Men nu er det jo ikke særligt in at veje på den forkerte side af et ton, ikke engang på Lolland. Så tænkte, at der måtte gøres noget inden det ligesom kom til det punkt. Sådan et år med at læse hjemmefra med fri adgang til Tysklands-sodavand og et lager af de gode tyske mærker (Ritter og Kinder) havde virkelig sat sine spor. Altså, virkelig.

Nå, men tilfældigvis sad jeg så en dag og læste et indlæg om LCHF hos Dines, og så blev jeg helt inspireret. Og fuld af kampgejst. NU skulle der satme ske noget!

lchf2
…og så gik jeg ellers i gang med at researche og fandt ud af, at man måtte spise alle mulige seje ting. Såsom ost. Fed ost, ikke et eller andet tørt Cheasy-lort. Altså, man skulle også spise grøntsager, men det var helt i orden. Det der med osten vejede ligesom op for det. Så jeg gik i gang. Og synes det var det fedeste projekt ever!
lchf6

…og det var virkelig det fedeste nogensinde. Jeg elskede maden, jeg sov bedre om natten, mistede stort set min sukkertrang, kunne bedre koncentrere mig og havde det bare generelt meget mere awesomsk.
lchf7
…jeg uploadede billeder af alt min mad på Instagram, og proklamerede højlydt, at nu var det slut med al den farlige mel, ris, osv.

Men det var dumt.
For så kom december. Med al sin risengrød, æbleskiver og andre farlige sager. Og på en tur til Tyskland smuttede der også lige 3 kilo Quality Street ned i vognen (eller, 2,9 kilo, nu skal vi jo ikke overdrive!).
“Det er til der kommer gæster”, sagde jeg til mig selv, velvidende om at der ingen gæster kommer på gården hele vinteren. Og velvidende om at de 2,9 kilo nok havde 99,9% større chance for at ende på mine hofter end i maven hos familie og venner.

Og jeg faldt i. Helt vildt meget i. Hele december. ALLE former for kulhydrater blev læsset i fjæset. Og jeg holdte ligesom om med det der med mad-billederne på Instagram.

Men da vi nærmede os 1/1 tænkte jeg, ligesom stort set resten af befolkningen, at NU skal det altså være slut. Så nu skriver jeg det her. På bloggen. Som efterhånden har mange læsere. For så bliver jeg jo lidt nødt til at gøre det ordenligt nu, ikke. Og det har jeg faktisk gjort i 7 dage nu. Og jeg lover helt vildt meget og højt, at jeg overhovedet ikke spiser mere chokolade. Jeg går bare lige forbi det nu, og gemmer det til der kommer gæster.
lchf4

Altså, undtagen om aftenen ikke. Sukker man indtager efter kl. 20 tæller jo faktisk ikke.

lchf5
Vel?

30 thoughts on “…om LCHF-fiaskoen

  1. Ja, og så at det SKAL være sådan noget fed ost (helt ærligt, har altså ikke smagt en god light-ost endnu). Elsker det!

 1. Hahaha! Åh, hvor kan jeg genkende mig selv i det!
  I går morges lagde jeg så fint ud. Sagde til mig selv, at der INGEN sukker og brød var all day long. Det gik også fint, og jeg var endda i fitness og alt muligt. Altså indtil om aftenen. Hvor jeg kl 21 gik ned i slikcenteret og blandede for den nette sum af 38 kroner (og jaja, som jeg sidder og spiser resterne af nu…).
  Det der rygrad. Hvordan får man det?

 2. Åh ja… Efter at have smidt 13 kg i sommer og derefter tage 6 af dem på igen – så er der noget ved din fortælling der virker pænt bekendt. Her hos mig er det både Quality Street, Bridge blanding, brunch og alt der imellem som har sat sig ikke bare på hofterne, men all over…

  Så jeg er også gået i gang (føles næsten som forfra) og prøver nu at psyke mig selv til at tro, at det bare er så fedt og overskudsagtigt ikke at spise sukker og fedt – jeg tror ikke helt på det endnu, men har meldt mig til sådan et tykke-hold i FitnessDk i håb om, at der er en af trænerne der kan råbe lidt af mig og på den måde få mig i sving 😉

  God kamp med at blive mere awesomsk!

  1. Haha! Ha, jeg tror også det farlige for mig er at Hr. Mand vitterligt er ligeglad med om jeg vejer 70 eller 170 kg. Så længe jeg er glad. Det er faktisk en lidt underlig fornemmelse, for kan godt mærke at han mener det, og så er det ALT for nemt lige at køre en plade Ritter Sport ned. Og hundene råber heller ikke af mig, og så er der ikke rigtigt andre tilbage. Kan være jeg skulle få nogen til bare at ringe og råbe lidt af mig..

 3. Godt du skrev. Kom lige i tanke om jeg da købte en pakke Quality Street før jul som ligger henne i skuffen. Måske jeg skulle kigge lidt på den igen?!

  1. Hvis du ikke ved hvor du skal gøre af de røde og de lyserøde, så bare send dem til Lolland! 😉

    1. Ok. Så kan du få de der orange der ikke er karamel indeni, men bare nederen chokolade!

 4. Det er nemlig helt rigtigt, at det man spiser efter kl. 20 ikke feder, ligesom det man spiser stående, mens man laver aftensmad heller ikke feder…..

  1. …og det man kommer til at snacke i sengen om aftenen mens man ser fjernsyn. Har du nogensinde hørt om nogen der har taget på af at ligge i sengen og spise chokolade? For det har jeg bestemt ikke!

 5. Jeg tror at de fleste af os har de samme problemer. Efter kl. 20 kommer sukkertrang, sliksult og alle mulige fantasier om lækkerier, snigende. Jeg overvejer virkelig at gå i seng kl. 19 i håbet om at det hjælper. Måske kan sukkertrang, sliksult og fantasier så ikke finde mig, men må gå forgæves!!!

  1. Haha! Vi går ret tidligt i seng herhjemme fordi vi står op kl 4.30, men det hjælper ikke på sukkertrangen :/ den kommer bare snigende før kl. 20…

 6. Det må da på et tidspunkt blive hipt at være lidt bløddejsagtig og flop mig her og flop mig der?
  Indtil da, så er det så meget noget jeg kender. Jeg var ellers ret god igår. Gik endda i seng kl. 20 og faldt i søvn. Men vågnede en halv time senere, åd resten af en slatten pose chips, Bridge-wannabe-blanding og underholdte søvnløsheden med en blanding af forskud på Arvingerne, FB, blogs, lidt sladder og Knud Romer på radioen. Vågnede med helt lodne tænder og nye sundhedslovninger…som om det sker:-)
  Er virkelig vild med din blog og streger. Kh L

  1. Åh, gud. Det har jeg gjort mange gange det der! Jeg går også virkelig tidligt i seng fordi Hr. Mand skal op på arbejde kl 4.30 og så står jeg også op der. Men jeg vågner for tiden også tit efter en halv time, og så henter jeg slik i køkkenet og ser dårligt reality-tv på min iPhone.. Det er jo for dumt!

   Og mange tak!

 7. Du har tydeligvis ikke læst mit resultatindlæg om sidste års nytårsforsætter… Det hjælper ikke en skid at smide dem på bloggen! 😀

  Jeg dur i øvrigt ikke til lchf. Jeg mener, alt det der fuldfede mad lyder jo læks, men hvad er pointen i ost, når man ikke må putte den på brød?!

  1. Hahaha! altså, i første omgang jeg tog med LCHF var jeg virkelig imponeret over hvor lidt lyst jeg havde til brød. Og chokolade. Denne gang er den sværere. Det går fint nok med at undvære brødet, men chokoladen hiver alt for meget. Og det er ikke den helt mørke slags jeg har lyst til, men det virkelig fede, karamel-ish noget med masser og masser af sukker i.

 8. Udover at det der spises efter kl 20 ikke feder, er der et andet godt råd:
  Knæk småkager og chokolade i to stykker, for så falder kalorierne ud!

 9. Ha-ha! My Precious – genialt tegning!
  Du kan da være glad for, du ikke er på marcipan og blød nougat i december, som nogen af os med rygrad som kogt macaroni 🙂

  1. Hahaha! Mange tak! Og det er kun fordi jeg hader marcipan at det ikke røg ned. Havde jeg haft bare den mindste smule kærlighed til marcipan, så havde jeg ædt det hele december!

 10. Haha, jeg sladrer ikke. 😉 Jeg har også prøvet at skære helt ned på sukker. Det går ikke så godt. kværnede en helt liter is for mig selv her i weekenden. Men i dag så er det slut. Hahaha.. eller noget.

 11. Jeg har lige fundet en halv pose chips på gemmestedet inde i mit tøjskab. (Jeg gemmer slik for min kæreste – ellers spiser han det øjeblikkeligt). Den må jo være fra før vi rejste til Den Dominikanske Republik, men kan ikke komme tidspunktet nærmere. Jeg lyste ned i posen for at se efter små dyr, men der var ikke nogen. Ikke lige umiddelbart, i hvert fald. Nu spiser jeg dem. De er helt bløde og smager ikke specielt godt, men jeg er stadig syg, min kæreste er ikke hjemme, og der er for langt ned i kiosken. Desuden har jeg tabt mig et par kilo af at have madforgiftning, så det går vel lige op.

Comments are closed.