Det er jo ikke fordi jeg egentlig har noget imod havearbejde

Jeg gad rigtigt godt at jeg boede sådan et sted hvor, når folk kom på besøg, så satte man sig lige ud i en skøn og velplejet have, som var rigtig hyggelig. Det kræver naturligvis en vis del arbejde at holde sådan en have. Og det ved jeg godt. Derfor får jeg ind imellem sådan et flip og tænker, at nu ordner jeg det. Hele lortet. Alle 20.000 kvadratmeter.
have4Problemet er, at jeg egentlig er mere vild med at ligne sådan en der lige smutter en tur i haven, end en der rent faktisk er sådan en der lige smutter en tur i haven. Derfor bruger jeg faktisk også tit længere tid på at klæde mig på til at gå i haven, end jeg rent faktisk bruger ude i haven
have5Problemet med vores have er også, at den i forvejen ser utroligt lidt ud som jeg egentlig gerne vil have at den skal se ud. Af en eller anden grund overrasker det mig altid lidt at den ikke er fyldt med små potter med krydderurter og andre rare sager ..
have6For i stedet for den have, så har jeg fået nitte-haven. Den som skiftevis består af halvråddent, helt vildt lang græs og mudder, men dog med en jævn fordeling af hundelort over det hele.
have7Og så bliver det for varmt til at have de fine handsker på. Og det der tørklæde falder hele tiden ned i øjnene, og bliver egentlig bare mere besværligt end smart.
Men det nytter jo ikke noget at klage. Man må jo bare i gang. Så jeg får samlet hundelortene op, og så får jeg revet lidt til sammen. Det kan jeg godt lide, fordi at selvom riven er lidt i stykker, så har takkerne på den en pæn farve. I løbet af 10-15 minutters arbejde kan jeg godt se, at jeg allerede har fået revet en stor bunke sammen ..
have1Og jeg kan godt se, at det både vil tage lang tid og være skidt for ryggen at få samlet alt det op, og køre den i trillebøren, hele vejen ned til den anden ende af haven hvor det skal læsses af. Og så bliver jeg egentlig lidt træt af det hele ..
have2I virkeligheden får vi jo heller ikke gæster særligt tit. Det er jo heller ikke så vigtigt med den have, vel.
Så jeg bestemmer mig for at stoppe med det hårde havearbejde og gå ind igen.
have3I virkeligheden er det jo ikke fordi jeg ikke gider at sætte riven ind på plads igen. Men det er meget smart at den ligger der oven i bunken, for hvis der så kommer gæster, så antager de nok at jeg lige var i gang med havearbejdet.

6 thoughts on “Det er jo ikke fordi jeg egentlig har noget imod havearbejde

  1. God pointe det der med at lade riven ligge – når jeg står i køkkenet/personalerummet på mit arbejde, har jeg altid en spand stående i vasken og klar til at tænde for hanen, hvis der skulle komme nogen, for så ligner det jo, at jeg var der af arbejdsmæssige grund og ikke bare fordi jeg tager en slapper 🙂

  2. Nej hvor jeg kender det. Når man lige ser et haveprogram i tv, eller læser et haveblad, der er haverne simpelthen så flotte. Så er det jeg tænker, lad mig komme ud i haven og gøre den flot. Det bliver bare aldrig som jeg tænker, for så mangler man blomster til krukkerne (dem man købte og ikke nåede at plante inden de visnede kan man jo ligesom ikke bruge). Men fidusen er: Græs over det hele (sådan næsten) og så bare slå græsset, så ser haven flot ud.

    1. Åh, jeg ville ønsker, at der bare var græs over det hele. Men dem der ejede gården før har indrettet den som en park, nærmest, så der er fine træer, buske, osv. OVERALT. Og de er nok sværere at fjerne end at holde ved lige. Desværre 🙁

    1. Hahaha! Jeg ved altså virkelig heller hvorfor den have skal være så pæn. Dem der har ejet gården tidligere har tydeligvis sat en ære i at det lignede en fin park, og jeg bander det langt væk. Hvad fanden er der i vejen med bare at have græs, altså.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *