VIL DU VÆRE MED TIL AT TEGNE?

(Der findes et par links her i indlægget der er angivet som ‘reklamelinks’ – det er links til til jeg selv bruger, og de betyder blot at hvis du køber nogle materialer gennem linket, så får jeg en lille procentdel af salget, uden det koster mere for dig. Jeg har kun linket til shops og produkter jeg selv bruger, og jeg bliver SÅ glad når I handler gennem disse links, da det hjælper mig til at kunne brugere mere tid på at tegne her på adressen)

Hvis du følger med ovre på Instagram, så har du sikkert set, at jeg har skrevet om Inktober.
For de af jer som ikke ved hvad inktober er, så går det i store træk ud på at tegne noget hver dag i oktober. Måneden passer perfekt til at lave noget hyggeligt indendørs nu hvor årstiden skifter.
Nogle tegner bare lige det de føler for den pågældende dag, nogle tegner kun noget hver anden dag, men de fleste følger en eller anden form for promt/challenge, hvor der ud fra hver dag er angivet et emne, spørgsmål, tema eller lignende, der kan inspirere til dagens tegning.

Hvert år sætter jeg mig for at NU vil jeg deltage i sådan en (90% af de tegnejobs jeg har består jo i ting jeg selv skal finde på, så det er faktisk utroligt afslappende at få af vide hvad man skal tegne i stedet for), men det bliver aldrig rigtigt til noget. Så i år har jeg sat mig for at lave min egen, og alle er velkommen til at deltage, det hele foregår ovre på Instagram.

Sådan fungerer det

Søndag den 30. september lægger jeg promt’en op på Instagram, så alle kan se den. ud for hver dato står et spørgsmål, som man så besvarer ved hjælp af en tegning derhjemme på den pågældende dag. Herefter tager man et billede af den, lægger den op på Instagram (enten som et opslag eller en story) og giver den et hashtag der hedder #LFLINKTOBER (havde alle mulige andre laaaaange hashtags i tankerne, men jeg ville helt sikkert glemme dem. Så den her står bare for LiveFraLollandInktober) så jeg kan finde den, og hver dag lægger jeg så de forskellige tegninger op på min story og tagger dem der har lavet den (Jeg kan dog kun se dem, hvis jeres kontoer ikke er private eller jeg følger jer, så har du en privat konto jeg ikke følger og gerne vil være med, så skriv til mig at jeg skal følge jer :).

Det handler OVERHOVEDET ikke om at være dygtig til at tegne, det handler om at lave noget hyggeligt ‘sammen’ på kryds og tværs. Så man skal under ingen omstændigheder holde sig tilbage fordi man ikke har tegnet før. Får du ikke tegnet hver dag, så ingen stress over det. Det skal være noget sjovt og hyggeligt og på ingen måde noget presset, så man deltager bare i det omfang man har mulighed for det, og man skal ikke tilmelde sig eller noget. Men jeg siger bare lige, at hvis man tegner alle dagene, så har jeg lavet et diplom man får tilsendt på mail og printe ud og kan hænge op derhjemme (altså, jeg gør selv hvad som helst for at få et diplom, så jeg har så sandelig også selv tænkt mig at hænge det op herhjemme!)

Traditionelt set bruger man blæk til Inktober (som navnet antyder), men for mit vedkommende tænker jeg, f(ordi det ikke er sådan noget super seriøst) at man bruger det man har lyst til. Om du bruger blæk, blyanter, kul eller hvad, det er for denne her challenge helt underordnet 🙂

Jeg har allerede lavet prompt’en ved hjælp af egne ideer og ideer folk er kommet med på Instagram, og den er lavet sådan at det første stykke tid er det lidt mere stille og rolige spørgsmål, og jo tættere vi kommer på slutningen af måneden og dermed Halloween, så bliver spørgsmålene mere og mere ‘uhyggelige’.

Har du ikke tegnet så meget i forvejen, så har jeg fundet lidt videoer og egne tips frem som måske kan hjælpe dig lidt.

Lidt tips og tricks

Hvis du tegner med blæk, så tegn altid en skitse med blyant først (med mindre du er awesome super-tegner – det er jeg ikke, haha). Det giver som regel et meget bedre resultat. Selvom jeg f.eks. har tegnet min lyserøde dame tusindevis af gange og hun er meget simpel, så laver jeg altid en løs blyantsskitse først, herefter tegner jeg ovenpå skitsen med en fineliner (som regel flere forskellige størrelser for at give lidt flere detaljer, mere om det længere nede i indlægget) og visker blyantsstregen ud når blækket er tørt.

Jeg har også fundet denne video der giver lidt forklaring på hvordan man tegner en skitse op og hvilke størrelser der kan være gode at bruge til det.

I dette indlæg er samlet en masse forskellige små guides til mange forskellige ting man kan tegne. 

Materialer

Gider du ikke bruge en masse penge på materialer, så kan du bare tegne med en helt almindelig blyant og kuglepen. Jeg bruger også selv helt almindelige blyanter og viskelæder til at tegne mine skitser med. Det eneste jeg dog ikke vil anbefale er, at tegne på kopipapir. Det er så tyndt at det let krøller, specielt hvis du visker på det. Så skal du invistere i noget som helst, så køb noget lidt tykkere papir. Jeg bruger som regel det der hedder Paint on der er 250 grams papir i forhold til kopipapir på kun 80 gram, men mindre kan bestemt også gøre det. Paint On koster omkring 100 kr. for en A4 blok med 40 sider, (reklamelink), men der findes også nogle billigere alternatver som denne her. (reklamelink)

Jeg bruger som sagt bare almindelige blyanter til at skiste med, men til at tegne ovenpå bruger jeg forskellige finelinere af blæk. De kan fås i langt de fleste boghandlere i forskellige mærker, og du er godt dækket ind hvis du køber dem i 3 forskellige størrelser som f.eks. 0,1, 0.4 og 0,6 – det er de tre størrelser jeg bruger mest. 0,6 bruger jeg til at tegne op med, 0,4 til f.eks. at tegne mindre ting med og 0,1 til at tegne f.eks. de små rynker under øjnene. Skal du blot købe én, så køb noget mellem 0,4 og 0,8. Hvis du køber et sæt som dette, så er du i hvert fald mere end rigeligt dækket ind (reklamelink)

Farvelægning

Hvis du ønsker at farvelægge din tegninger kan dette gøres på mange forskellige måde. Jeg bruger som regel Promarkers. De er svære at opstøve herhjemme, men du kan købe dem her hos Panduro eller lidt billigere hos Penstore.se
Fordelen ved Promarkers er at de kan ‘blendes’ , hvilket er enormt smart til f.eks. skygger.

Du kan også farvelægge med farveblyanter, der er min erfaring dog virkelig begrænset, så forhør dig f.eks. hos din lokale boghandler om nogle gode nogen til begyndere.

Hvis du vælger at farvelægge med f.eks. akvarelfarver, så har jeg været virkelig glad for de her små sæt fra Panduro, men du skal være opmærksom på endelig at bruge rigtigt akvarelpapir (som er nemmest på en limet blok, synes jeg) da andet papir vil krølle sammen når det bliver vådt, som f.eks. denne her (reklamelink)

Inspiration

Mangler du inspiration til både ting at tegne, farver, måder at tegne på, osv. så har jeg lavet et board på Pinterest med inspiration til både lette og sværere tegninger, forskellige stilarter, farver, osv.

Ellers er her et par vidoer med små ttips, tricks og inspiration.

https://www.youtube.com/watch?v=CqRbDBq6xBg

Håber, at du har lyst til at være med. Husk at følge Live fra Lolland på Instagram, så du kan følge med i det hele.

2 thoughts on “VIL DU VÆRE MED TIL AT TEGNE?

  1. Det lyder bare hyggeligt!
    Jeg tog også en gang et aftenskole kursus i tegning, bare for at blive rystet lidt op med en uformel udfordring til mig selv, ved at mødes og tegne i flok. Jeg er ikke spor god, men det er hyggeligt, og elskede det som barn (:

    – A

  2. Jeg glæder mig simpelthen også så meget til det! Mest til at se hvad folk finder på, og er lidt spændt på om de synes min challenge bare er noget ubrugeligt møg, haha. Har totalt præstationsangst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *